Senaste inläggen

Av Anna Brorsson - 11 april 2012 16:09


Har haft en hektisk, men underbar påskhelg. Det har varit kalas, jobb, fest och åter fest!  

Bakade en hel del till mitt kalas som var i fredags och på grund av alla roliga aktiviteter har jag inte hunnit uppdatera bloggen. Börjar med att introducera mina morotcupcakes med frosting på. Använde mig av ett recept som egentligen skall göras i springform. Men det spelar absolut ingen roll, då det är endast är fantasierna som sätter stopp! Har tyvärr ingen bra bild på morotcupcakes med frosting på, utan de finns i bakgrund på en av bilderna på min egen gjorda tårta :)

 


Recept till morotcupcakes:
3 ägg
1 dl socker
1 dl matolja
2 dl vetemjöl
Kanel (är en smaksak hur mycket man vill bland i)
1-2 tsk kardemumma
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
6 dl rivna morötter
 Valnötter eller hasselnötter efter smak

Frosting
1 pkt kesella
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
25 gram smör

Vispa ägg och socker pösigt. Hacka nötterna och riv morötterna. Blanda mjöl, kanel, kardemumma, bakpulver, bikarbonat, vaniljsocker och nötterna. Häll i oljan i smeten och blanda sedan ner mjölblandningen och avsluta med att blanda i de rivna morötterna. Klicka smeten i muffinsformar. Grädda sedan i ugnen på 175 grader (varmluft) i cirka 15-20 minuter. Frosting: smält smöret occh tillsätt kesellan. Vispa ner vaniljsockret och florsockret till en klumpfri smet. Ställan den sedan i kylen så den får svalna innan garneringen.

LYCKA TILL!!!   

Av Anna Brorsson - 22 mars 2012 21:06


Idag var det dags igen att baka lite, vilket jag brukar passa på att göra när jag är ledig från skolan. Det är alltid roligare att baka när det är dåligt och tråkigt väder ute. Då finns det i alla fall en dålig eller bra ursäkt för att baka. Idag var det dock ingen sådan dag, utan en varm vårdag. Ibland spelar det ingen roll vad det är för väder ute, vill man baka så gör man bara det. Idag var det en sådan dag. Var hos min kusin på kalas för ett antal veckor sen och åt riktigt god snittar med philadelphiafyllning! Mums, säger jag bara. Hemma hade vi ingen philadelphia, men hittade puvler för vaniljsås i skafferiet som fick bli fyllning denna gången. 



Ingredienser för ca 30 bitar:

150 gram smör
5 dl mjölK
50 gram jäst
1 dl socker
0,5 tsk salt
11-12 dl vetemjöl
 

Fyllning:

1 påse vanlijsås
1 dl grädde
2 dl mjölk

Garnering:
1 ägg
Pärlsocker
 

Börja med att smälta smöret och tillsätt mjölken, vilket skall vara 37 grader. Smula sedan ner jästen i blandningen. Blanda mjöl, socker och salt . Tillsätt degvätska och blanda alla ingredienserna väl. Degen skall vara lite kladdig. Häll ut degen i en långpanna som är klädd med bakplåtspapper. Låten degen jäst i 30-40 minuter under en bakduk, under tiden gör man i ordning vaniljsåsen. Den kan med fördel så i kylen cirka 10-15 minuter för att bli tjock och krämig. När degen har jäst klart gör du gropar med exempelvis en mortel, jag gjorde mina med pensel för garneringen. Hålen skall fördelas jämnt i formen och fyll de sedan med vaniljsåsen. Pensla sedan degen med ägget som är lätt uppvisat och strö på pärlsocker efter tycke. Låt sedan vetebrödet svalna innan de skärs upp. 


Hoppas ni lyckas och blir lika nöjda som jag med mina!


Ha en trevlig bakstund! Puss och kram

Av Anna Brorsson - 15 mars 2012 19:51


Passade på att baka lite i detta tråkiga vädret och efter önskemål från mamma! Gud vad hon har längtat efter dessa muffins. Så överraskade henne med dessa muffins som hon nästan kan äta ihjäl sig av. Idag blev de extra av allt och resultatet blev mycket bra. 

Recept på muffins (12-36 st beroende på formarnas storlek): 
3 ägg 
50 gram smör1 dl socker 
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver 
1-2 dl mjölk 
150 g vit choklad 
500 gram frusna hallon 


Vispa socker och ägg pösigt. Hacka den vita chokladen och smält smöret. Blanda mjöl, bakpulver och den hackade chokladen. Tillsätt mjölblandningen, smör och mjölken till smeten. Rör sedan ner hallonen i smeten. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 min på 175 grader (varmluft). Låt muffinsen svalna en stund. Sedan är det bara att hugga i!  

Muffins med vit choklad och hallon  

Lycka till och njut ordentligt!
Puss och kram! 

Av Anna Brorsson - 10 mars 2012 19:47

Efter gårdagen lockade det att baka lite mer. Har länge varit intresserad av att baka muffins med fyllning, ni vet sådana med vaniljfyllning eller med sylt som man oftast köper. Letade runt bland olika recept, men det var ingen som hade gjort muffins med fyllning innan gräddningen. Har ett grundrecept som jag brukar använda för både muffins och cup cakes, vilket sällan ger torra muffins/cup cakes. Jag brukar minska på mängden socker som det står i recepten, eftersom jag anser att de blir för söta. Köpte söta muffinsformar på Ikea.


Grundrecept muffins 12-25 st (beroende på vilket storlek formarna har):
3 ägg
1 dl socker
50 gram smör
1-1 1/2 dl mjölk
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
Extra tillsats beroende på fyllning


Dagens fyllning: 
4 tsk kanel
3 tsk kardemumma
Blåbärssylt och björnbärsmarmelad

Börja med att smälts smöret. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt sedan det smälta smöret och mjölken. Blanda mjöl, bakpulver, kardemumma och kanel först och rör sedan ner det i smeten. Klicka i lite av smeten i botten, klicka i en lite sylt i mitten av smeten för att sedan klicka över med smet igen. Grädda i mitten av ugnen på 175 grader (varmluft) i cirka 15 minuter. Låt svalna och sedan är de färdiga att mumsa med ett glas kall mjölk!


Lycka till med bakning och ha en underbar lördagskväll! :) Puss på er!

Av Anna Brorsson - 9 mars 2012 11:56

Fick inspiration att baka lite på morgonkvisten så gjorde en liten inspektion av vad som fanns i kylskåpet. Jag bestämde mig för att baka björnbärsgrottor. Hade lite bjönbärsmarmelad så ville testa något nytt! Använde mig av de recept som finns på arla för hallongrottor, dock gjorde jag en del ändringar som blev mycket bra! :)

Här kommer receptet för ca 30 st:
200 g rumsvarmt smör
1/2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2-3 tsk kardemumma
Björnbärsmarmelad

Först blandas smör, socker och vaniljsocker poröst. Tillsätt sedan vetemjöl, bakpulver och kardemumma som blandats ihop för sig innan. Arbeta ihop det till en deg och fördela till ca 30 st kulor somsedan läggs i formar. Gör fördjupning i varje kaka och lägg marmeladen i. Grädda i mitten av ugnen ca 12-15 min på 175 grader. Det går lika bra med någon anna sylt/marmelad.




Jag använder mig av varmluft när jag bakar och tycker personligen att resultaten blir bättre! Lycka till!

Presentation


Hej!
Mitt namn är Anna Brorsson och är 23 år. Ett av mina stora intressen är att baka, när jag inte pluggar till civilekonom. På bloggen skall jag dela med mig av mina favoritkakor och jag hoppas att jag kan inspirera andra.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2013
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards