Direktlänk till inlägg 22 mars 2012

Nybakta vaniljsnittar i vårsolen

Av Anna Brorsson - 22 mars 2012 21:06


Idag var det dags igen att baka lite, vilket jag brukar passa på att göra när jag är ledig från skolan. Det är alltid roligare att baka när det är dåligt och tråkigt väder ute. Då finns det i alla fall en dålig eller bra ursäkt för att baka. Idag var det dock ingen sådan dag, utan en varm vårdag. Ibland spelar det ingen roll vad det är för väder ute, vill man baka så gör man bara det. Idag var det en sådan dag. Var hos min kusin på kalas för ett antal veckor sen och åt riktigt god snittar med philadelphiafyllning! Mums, säger jag bara. Hemma hade vi ingen philadelphia, men hittade puvler för vaniljsås i skafferiet som fick bli fyllning denna gången. 



Ingredienser för ca 30 bitar:

150 gram smör
5 dl mjölK
50 gram jäst
1 dl socker
0,5 tsk salt
11-12 dl vetemjöl
 

Fyllning:

1 påse vanlijsås
1 dl grädde
2 dl mjölk

Garnering:
1 ägg
Pärlsocker
 

Börja med att smälta smöret och tillsätt mjölken, vilket skall vara 37 grader. Smula sedan ner jästen i blandningen. Blanda mjöl, socker och salt . Tillsätt degvätska och blanda alla ingredienserna väl. Degen skall vara lite kladdig. Häll ut degen i en långpanna som är klädd med bakplåtspapper. Låten degen jäst i 30-40 minuter under en bakduk, under tiden gör man i ordning vaniljsåsen. Den kan med fördel så i kylen cirka 10-15 minuter för att bli tjock och krämig. När degen har jäst klart gör du gropar med exempelvis en mortel, jag gjorde mina med pensel för garneringen. Hålen skall fördelas jämnt i formen och fyll de sedan med vaniljsåsen. Pensla sedan degen med ägget som är lätt uppvisat och strö på pärlsocker efter tycke. Låt sedan vetebrödet svalna innan de skärs upp. 


Hoppas ni lyckas och blir lika nöjda som jag med mina!


Ha en trevlig bakstund! Puss och kram

 
 
Ingen bild

s

7 april 2012 22:51

Mmmm ser gott ut men med denna adress trodde ja jag skulle få se din bak;-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anna Brorsson - 26 januari 2013 11:22

Gjorde äpplemuffins för ett tag sen. Har aldrig testat äpplemuffins, bara äpplekaka så tänkte göra en egen variant. Resultatet blev väldigt bra och äpplebitarna märktes knappt. Det här behöver ni 3 ägg 1,5 dl socker 100 g smör 5 st medelstora ...

Av Anna Brorsson - 26 januari 2013 11:12

Bakade för ett bra tag sen muffins med hallon och rabarber och har helt glömt att dela detta. Resultat blev underbart goda muffins. :) så här gör ni: Ingredienser: 3 ägg 1,5 dl socker 100 g smör 500 g hallon 500 g rabarber 1 dl vaniljyoghurt...

Av Anna Brorsson - 10 november 2012 13:14

Har länge funderat på att baka Budapestrulle/bakelse, så idag var det ypperligt tillfälle med tanke på att de är farsdag imorgon. Fanns lite olika recept så gjorde en egen variant. Marängen: 6 st äggvitor 3 dl socker 1 msk vanlijsocker 200 gr...

Av Anna Brorsson - 23 september 2012 20:44

Nu när morötterna i landet är mogna så har de blivit en hel del morotskaka och cupcakes! :) Det är tur att man kan ge bort en hel del ;) dom är riktigt smarriga och blir ännu godare med kesella till!! Ingredienser: 3 ägg 2 dl socker 1 dl majso...

Av Anna Brorsson - 23 september 2012 20:27

Har alltid önskat att göra sådan toscakaka som man äter på konditori. Förra helgen vill jag överraska mina föräldrar så gjorde en egen hemma. :) glömde ta en bild på toscan när den var klar så blir en endast i formen. Här kommer receptet: Sockerka...

Presentation


Hej!
Mitt namn är Anna Brorsson och är 23 år. Ett av mina stora intressen är att baka, när jag inte pluggar till civilekonom. På bloggen skall jag dela med mig av mina favoritkakor och jag hoppas att jag kan inspirera andra.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<<
Mars 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards